WhatsApp

Deniz Kestanesi

Ege Denizi’nin sularında toplandıktan sonra özel maksalar yardımıyla kabuklarının kırılarak gonadlarının özel kaşıklar yardımıyla gonadları bütün halde çıkarıp, müşteri talebine göre 50, 100 g ‘lık pleksi kaplarda, Ürün iç ısısı -18 ºC ‘ye kadar soğutularak ambalajlanmış su ürünüdür

FİZİKSEL ÖZELLİKLER

  • Kabuk

    Kabuk yüzeyi canlı ve parlak, renk kaybı yok

  • Organlar

    Organlar parçalanmamış olmalı

  • Et

    Sıkı ve esnek veya esneklikte azalma

  • Koku

    Deniz kokusu veya koku yok

BESİN DEĞERİ TABLOSU (100g'da)

  • Enerji

    120 - 150 kal

  • Nem

    79.5g

  • Protein

    11.5g

  • Yağ

    4.2g

  • Karbonhidrat

    2.3g

  • Lif

    0.7g

  • Tuz

    150-200g

  • Kül(mineral)

    1.5g

MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER

  • Salmonella

    0/25- g/ml

  • E.coli

    0/25- g/ml

  • L.Monocytogenes

KİMYASAL ÖZELLİKLER

  • Cıva (Hg) (X1) (X6) (X7)

    <1,5 ppm

  • Kadmiyum (Cd) (X2) (X6) (X7)

    <0,5ppm

  • Kurşun (Pb) (X6) (X7)

    <1,0 ppm

  • Benzoapiren

    5 μg/kg

  • Deniz Biyotoksini

    PSP 800 μg/kg, ASP 20 mg/kg, Okadaik asit 160 μg/kg, Yesso toksin 1 mg/kg, Azaspir 160 μg/kg

HAMMADDENİN TEMİN EDİLDİĞİ YERLER

  • Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığının izin verdiği, "5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (no:2020/20)" ile belirlenen alanlarda avlanan ruhsatlı teknelerden nakil/menşei belgesi ile temin edilir.

RAF ÖMRÜ

  • Ürün -40°C'de şoklanarak dondurulmuştur.-18 °C'de muhafaza edildiğinde raf ömrü üretim tarihinden itibaren 18 aydır. Çözdürüldükten sonra buzdolabında 0-4°C muhafaza edilerek 24 saat içinde tüketilmeli, tekrar dondurulmamalıdır.

AMBALAJ TİPİ

  • Müşteri talebine göre karton kutularda paketlenip, plastik paletler üzerine istiflenir ve streç film ile etrafı sarılır.

DONDURULMUŞ DENİZ KESTANESİ ÜRÜN BİLGİLERİ

  • ÜRÜNÜ TEMİN EDİLDİĞİ YER

    Ege Denizi ve Akdeniz

  • ÜRÜN BİLEŞİMİNE GİREN KATKI

    Natürel, hiçbir katkı maddesi yok.

  • TÜKETİM ŞEKLİ

    Çözündükten sonra paketinde ya da paketinden çıkarılarak çiğ veya pişirilerek tüketilebilir.)

  • TÜKETİM KİTLESİ

    Çözündükten sonra paketinde ya da paketinden çıkarılarak çiğ veya pişirilerek tüketilebilir.

  • ALERJEN BİLGİSİ

    Su ürünleri alerjisi olmayan ve 0-1 yaş grubu hariç, tüm yaş grubundaki kişiler

  • KULLANIM İLE İLGİLİ UYARILAR

    Alerjendir. Kabuklu deniz ürünü ve balık içerir.

  • DEPOLAMA KOŞULLARI

    Uygun soğuk zincir bozulmadan, belirtilen raf ömrü süresi içerisinde tüketilmelidir.

  • DAĞITIM KOŞULLARI

    - 18C ’de son tüketim tarihine kadar -12C ’de 1 ay, -6C ’de 1 hafta kadar saklanır. Buzdolabında raf ömrü 2 gündür. Çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz.

  • RAF ÖMRÜ

    Frigorifik araçlarla nakliyesi yapılır.

  • NAKLİYE ŞEKLİ

    En az -18C’de muhafazasıyla maksimum 18 aydır.

  • MENŞEİ ÜLKE

    Frigorifik taşıma araçlarıyla, - 20 /-22 0C’de (iç ısısı -18C) soğuk zincir kırılmadan taşıma yapılır.

  • ÜRETİCİ ADRESİ

    Küçükköy Tellikavak Küme Evleri No:6 Ayvalık BALIKESİR

  • ÜRETİCİ FİRMA İSMİ

    CUNDA ADA BALIKÇILIK GIDA VE SU ÜRN. İTH. İHR. SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ.