FİZİKSEL ÖZELLİKLER
-
Kabuk
Kabuk yüzeyi canlı ve parlak, renk kaybı yok
-
Organlar
Organlar parçalanmamış olmalı
-
Et
Sıkı ve esnek veya esneklikte azalma
-
Koku
Deniz kokusu veya koku yok
BESİN DEĞERİ TABLOSU (100g'da)
-
Enerji
120 - 150 kal
-
Nem
79.5g
-
Protein
11.5g
-
Yağ
4.2g
-
Karbonhidrat
2.3g
-
Lif
0.7g
-
Tuz
150-200g
-
Kül(mineral)
1.5g
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
-
Salmonella
0/25- g/ml
-
E.coli
0/25- g/ml
- L.Monocytogenes
KİMYASAL ÖZELLİKLER
-
Cıva (Hg) (X1) (X6) (X7)
<1,5 ppm
-
Kadmiyum (Cd) (X2) (X6) (X7)
<0,5ppm
-
Kurşun (Pb) (X6) (X7)
<1,0 ppm
-
Benzoapiren
5 μg/kg
-
Deniz Biyotoksini
PSP 800 μg/kg, ASP 20 mg/kg, Okadaik asit 160 μg/kg, Yesso toksin 1 mg/kg, Azaspir 160 μg/kg
HAMMADDENİN TEMİN EDİLDİĞİ YERLER
- Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığının izin verdiği, "5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (no:2020/20)" ile belirlenen alanlarda avlanan ruhsatlı teknelerden nakil/menşei belgesi ile temin edilir.
RAF ÖMRÜ
- Ürün -40°C'de şoklanarak dondurulmuştur.-18 °C'de muhafaza edildiğinde raf ömrü üretim tarihinden itibaren 18 aydır. Çözdürüldükten sonra buzdolabında 0-4°C muhafaza edilerek 24 saat içinde tüketilmeli, tekrar dondurulmamalıdır.
AMBALAJ TİPİ
- Müşteri talebine göre karton kutularda paketlenip, plastik paletler üzerine istiflenir ve streç film ile etrafı sarılır.
DONDURULMUŞ DENİZ KESTANESİ ÜRÜN BİLGİLERİ
-
ÜRÜNÜ TEMİN EDİLDİĞİ YER
Ege Denizi ve Akdeniz
-
ÜRÜN BİLEŞİMİNE GİREN KATKI
Natürel, hiçbir katkı maddesi yok.
-
TÜKETİM ŞEKLİ
Çözündükten sonra paketinde ya da paketinden çıkarılarak çiğ veya pişirilerek tüketilebilir.)
-
TÜKETİM KİTLESİ
Çözündükten sonra paketinde ya da paketinden çıkarılarak çiğ veya pişirilerek tüketilebilir.
-
ALERJEN BİLGİSİ
Su ürünleri alerjisi olmayan ve 0-1 yaş grubu hariç, tüm yaş grubundaki kişiler
-
KULLANIM İLE İLGİLİ UYARILAR
Alerjendir. Kabuklu deniz ürünü ve balık içerir.
-
DEPOLAMA KOŞULLARI
Uygun soğuk zincir bozulmadan, belirtilen raf ömrü süresi içerisinde tüketilmelidir.
-
DAĞITIM KOŞULLARI
- 18C ’de son tüketim tarihine kadar -12C ’de 1 ay, -6C ’de 1 hafta kadar saklanır. Buzdolabında raf ömrü 2 gündür. Çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz.
-
RAF ÖMRÜ
Frigorifik araçlarla nakliyesi yapılır.
-
NAKLİYE ŞEKLİ
En az -18C’de muhafazasıyla maksimum 18 aydır.
-
MENŞEİ ÜLKE
Frigorifik taşıma araçlarıyla, - 20 /-22 0C’de (iç ısısı -18C) soğuk zincir kırılmadan taşıma yapılır.
-
ÜRETİCİ ADRESİ
Küçükköy Tellikavak Küme Evleri No:6 Ayvalık BALIKESİR
-
ÜRETİCİ FİRMA İSMİ
CUNDA ADA BALIKÇILIK GIDA VE SU ÜRN. İTH. İHR. SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ.